Nieuws

PVC vloer installeren: 5 methoden uitgelegd

A person in blue overalls kneeling on the floor with a hammer and a piece of wood AI-generated content may be incorrect.

Er zijn talloze manieren om een PVC vloer te installeren. Om u tijd en moeite te besparen, hebben wij de vijf meest gebruikte methoden op een rij gezet. Na het lezen van dit artikel kunt u eenvoudig bepalen welke aanpak het beste past bij uw woning. Lees snel verder!

1. PVC vloer verlijmen

Een veelgebruikte methode voor het installeren van een PVC vloer is verlijmen. Dit vereist een degelijke voorbereiding. Heeft u een betonnen ondergrond? Controleer dan eerst of deze volledig droog is. Een simpele test is om een stuk plastic stevig op de vloer te plakken en dit een nacht te laten liggen. Als er de volgende dag vocht onder zit, moet de ruimte beter geventileerd en verwarmd worden voordat u begint.

Vind hier uw pvc-vloer! (add redirect link)

Maak de ondergrond goed schoon en houd rekening met ongeveer 10% extra materiaal om tekort te voorkomen. Laat de PVC stroken minimaal 24 uur acclimatiseren in de kamer waar ze geplaatst worden. Om een stevige hechting te garanderen, brengt u eerst een fixeerlaag aan en laat u deze drogen. Vervolgens brengt u de lijm aan en legt u de planken zorgvuldig neer. Werk nauwkeurig, want eenmaal geplakt is corrigeren lastig. Lijmresten verwijdert u direct met een doek.

2. Klik-PVC installeren

Een klik-PVC vloer is eenvoudig zelf te plaatsen dankzij een handig kliksysteem. Vooraf bepaalt u welk patroon u wilt aanhouden en koopt u ongeveer 10% extra materiaal.

Begin met het plaatsen van een geschikte ondervloer. Snijd deze op maat en laat een kleine speling van een centimeter langs de randen, zodat de vloer kan werken. Laat de PVC delen 24 uur in de kamer liggen voordat u ze gaat leggen. Snijd eventuele uitstekende randjes weg en klik de planken stevig in elkaar. Lastige hoekjes en randen kunnen eenvoudig op maat worden gesneden. Werk de vloer af met plinten of vloerkit.

Klik-PVC is geschikt voor alle ruimtes, inclusief badkamers. Een groot voordeel is dat de planken meerdere keren losgemaakt en opnieuw geplaatst kunnen worden.

3. Zelfklevende PVC vloeren

Voor een snelle installatie kunt u kiezen voor zelfklevend PVC. Zorg er eerst voor dat de ondergrond droog, schoon en egaal is. Laat de planken opnieuw 24 uur acclimatiseren.

Bepaal de startlijn door een rechte lijn in het midden van de ruimte te tekenen. Trek vervolgens de beschermlaag van de zelfklevende achterkant en plak de eerste plank langs de lijn. Werk zo systematisch door tot de hele vloer gelegd is. De laatste plank op maat snijden doet u door deze op de vorige plank te leggen en af te tekenen. Dit werkt ook goed bij lastige hoeken of leidingen.

4. Dryback PVC vloer

Dryback PVC wordt vaak gebruikt in ruimtes met veel loopverkeer, zoals kantoren en winkels. De installatie lijkt op de verlijmde variant. De ondergrond moet volledig vlak en schoon zijn.

Laat de planken acclimatiseren en breng vervolgens een fixeerlaag aan. Zodra dit droog is, smeert u de vloer in met lijm en begint u met leggen. Zorg ervoor dat elke plank direct goed ligt, aangezien corrigeren lastig is. Verwijder overtollige lijm direct met een doekje en snijd lastige hoekjes zorgvuldig bij.

5. PVC over een bestaande vloer leggen

Wilt u een nieuwe PVC vloer zonder de oude vloer te verwijderen? Dit kan vaak probleemloos, bijvoorbeeld over een grindvloer of tegels.

Zorg ervoor dat de bestaande vloer goed schoon en droog is. Vervolgens brengt u een fixeerlaag aan en laat u deze drogen. Daarna volgt een laag lijm en kunnen de planken gelegd worden. De verdere werkwijze komt overeen met de dryback-methode.

 

Ontdek onze PVC-vloeren.

Heeft u meer hulp nodig?
Als u meer hulp nodig heeft, neem dan gerust contact met ons op via deze link ! Wij staan klaar om u verder te helpen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *